Strafferettsbloggen

Forsvarer - Bistandsadvokat

Ring oss nå
+47 751 75 800

Fritt forsvarervalg

Fritt forsvarervalg

Visste du at du kan velge akkurat den advokaten du selv vil ha? I Norge har vi det vi kaller for fritt forsvarervalg. Det vil si at selv om du får tildelt en tilfeldig advokat eller en fast forsvarer så kan du velge den advokaten du ønsker. Mange har en advokat de stoler på eller har et godt forhold til fra før de ønsker å bruke. Hvis du velger en annen advokat enn den du får tildelt er det fortsatt staten som betaler for advokaten og du betaler i utgangspunktet ingenting. Unntaket er hvis du velger en advokat som holder til et annet sted enn deg eller der saken skal gå og du ikke får opphevet bostedsforbeholdet. Oppheves bostedsforbeholdet betaler tingretten for reisen til advokaten også hvis du velger en som holder til et annet sted i landet. Reglene er ganske strenge for å oppheve bostedsforbeholdet og det er som regel grunner som tidligere bruk og da et etablert forhold fra før som fører frem.

Leave a comment